Kako dodeliti uporabnike ali skupine uporabnikov projektom/spletnim mestom?

Naučite se, kako učinkovito dodeliti uporabnike ali skupine določenim projektom ali spletnim mestom znotraj vaše organizacije za poenostavljeno sodelovanje in upravljanje projektov.

  1. Prijavite se v spletno aplikacijo CloseOut.
  2. Pojdite v razdelek Varnost in se pomaknite do Projekti / Lokacije.
  3. V levi plošči kliknite projekt, ki mu želite dodati uporabnike. Upoštevajte, da bodo tukaj navedeni samo projekti, ki so dodeljeni vašemu podjetju. Možnost iskanja/filtriranja vam lahko pomaga najti projekt, ki ga potrebujete.
  4. V srednji plošči se bo prikazal seznam uporabnikov, ki so že dodani v projekt. Če želite projektu dodeliti novega uporabnika, kliknite na +, nato izberite uporabnika in kliknite Apply. Tukaj bodo prikazani samo uporabniki, ki so v vašem podjetju.

  5. Izberite enega ali več uporabnikov in kliknite Apply.


     

 

Odstranjevanje uporabnikov

 

  1. Prijavite se v spletno aplikacijo CloseOut.
  2. Pojdite v razdelek Varnost in se pomaknite do Projekti / Lokacije.
  3. Izberite projekt ali spletno mesto, s katerega želite odstraniti uporabnike.
  4. V srednji plošči se bo prikazal seznam uporabnikov, ki so dodani projektu. Uporabnike izbrišete tako, da kliknete ikono koša poleg ustreznega uporabniškega imena. Ko se prikaže pojavno okno, kliknite Confirm da odstranite uporabnika.




     

 

Dodajanje uporabnikov na spletna mesta 

Če projektu dodate uporabnika, bo ta privzeto dodan na vsa spletna mesta v tem projektu. Če pa želite uporabnike dodati samo na določeno spletno mesto v projektu, je postopek naslednji:

 

  1. Prijavite se v spletno aplikacijo CloseOut.
  2. Pojdite v razdelek Varnost in se pomaknite do Projekti / Lokacije.
  3. V levi plošči premaknite miško nad ime projekta in kliknite ikono lokacije žebljička poleg imena projekta. Projekti bodo označeni z modro poudarjeno ikono lokacije žebljička, ki označuje prisotnost spletnih mest z dodeljenimi uporabniki. S klikom na žebljiček lahko dostopate do seznama vseh spletnih mest, povezanih s tem projektom.




    4. Kliknite spletno mesto, kamor želite dodati uporabnike. V srednji plošči se bo prikazal seznam uporabnikov, ki so že dodani na spletno mesto. Spletna mesta z dodeljenimi uporabniki so označeno z modro barvo. 

    5. Če želite spletnemu mestu dodeliti nove uporabnike, kliknite + na srednjem zavihku.




     

Svoj potek dela lahko pospešite tudi tako, da projektom ali spletnim mestom dodate skupine uporabnikov. Ta funkcija vam omogoča, da z enim samim klikom preprosto dodate celotno skupino uporabnikov v projekt, kar vam prihrani dragoceni čas in trud. Ko ustvarite skupino, je postopek zelo podoben dodajanju posameznih uporabnikov. V meniju Varnost -> Projekti/Lokacije, bodo skupine, ki so dodane v izbrani projekt, prikazane v desni plošči. Preprosto kliknite + in dodajte želeno skupino. S tem boste skupino dodali v izbrani projekt ali spletno mesto.